Kiemelt

Szabad a járda a Mindszentyneum előtt!

Elbontották a Batthyány Lajos utcán az épülő Mindszentyneum előtt a kordonokat, most már (odafigyeléssel, hiszen még folyik a munka) gyalog és kerékpárral is lehet közlekedni, nem kell átmenni a másik oldalra!

Bővebben: “Szabad a járda a Mindszentyneum előtt!”

Nem épül meg az M76-os Zalaegerszeg és Fenékpuszta között!

2015 áprilisában Orbán Viktor és Balaicz Zoltán polgármester Zalaegerszegen jelentették be, hogy 2018 végére gyorsforgalmi út köti össze Zalaegerszeget és Budapestet (az M76-os az M7-esig tart majd).

Azóta csak kisebb szakaszok átadására került sor, jelentős része a fejlesztésnek még nem valósult meg.

2022. júliusában, 3 és fél évvel az egész projekt tervezett befejezése után kiderült, hogy a  Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. visszavonta az M76-os gyorsforgalmi út Fenékpuszta és Zalaegerszeg közötti szakaszának közbeszerzését. Ez két részből állt, az első a Fenékpuszta-Sármellék közötti 11 kilométeres, míg második a Sármellék-Zalaegerszeg keleti csomópont közötti 23,8 kilométer hosszú szakasz.

Az orbáni infláció, forint- és gazdasági válság után az orbáni megszorítások közvetlenül is elérték Zala megyét és Zalaegerszeget. Ezt persze nem verik nagy dobra.

Forrás: Itt a kormányzati takarékoskodás, megkezdte a NIF az útépítési beruházások visszavonását – Napi.hu

Legyen 0%-os az alapvető élelmiszerek áfája!

Petíciót indít a Demokratikus Koalíció! Itt az ideje, hogy a kormány viselje a felelősséget azért, hogy inflációs veszélyhelyzetet okozott és ne az emberekkel fizettesse meg az elhibázott gazdaságpolitikája árát!

Bővebben: “Legyen 0%-os az alapvető élelmiszerek áfája!”

Elemzés és egyeztetés Varju Lászlóval

Taggyűlést tartott a Demokratikus Koalíció Zala Megye 1. Választókerületi Szervezete majus 25-én, Zalaegerszegen.

Az eseményen részt vett Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselő.

Elemeztünk és a jövőről egyeztettünk 🇭🇺🇪🇺

A pedagógusok nem számíthatnak semmi jóra!

Pintér Sándor szerdai miniszteri meghallgatásán úgy nyilatkozott, hogy mivel a gazdasági helyzet romlani fog, a pedagógusok nem kapnak béremelést. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy nem ismeri el a sztrájkoló tanárok jogait. A meghallgatáson a miniszter arra is kitért, hogy szerinte nem kell ennyi iskola az országba. 

Bővebben: “A pedagógusok nem számíthatnak semmi jóra!”

A választási vereség után sem adjuk fel elveinket!

Pár évvel ezelőtt egy normális hangvételű beszélgetésen az alábbi idézetet osztotta meg velem egy zalaegerszegi fideszes politikus:

“A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.”

/Winston Churchill/

Azóta a Fidesz a megtéveszthető emberekkel és totális propaganda médiával egy új országot épített. Ez az ország nem szabad és nem demokratikus.

Egy választási vereség után sem, sőt, soha nem adjuk fel elveinket!

Isten áldd meg a magyart!