Jelöltbemutató sajtótájékoztató + videó

Május 18-án bemutatkozó sajtótájékoztatót tartottunk a zalaegerszegi, helyi sajtó képviselőinek.

Keresztes Csaba DK-s választókerületi elnök elmondta, hogy hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelölttel, közös 106 országgyűlési képviselőjelölttel és közös programmal indul a 2022-es országgyűlési választásokon.

2021 őszén előválasztással döntjük el, hogy kik lesznek ezek a közös jelöltek.
Zala megye 1. országgyűlési egyéni választókerületében a DK a pártonkívüli Dr. Csidei Irént, a Zala Megyei Kórház volt főigazgatóját indítja az előválasztáson.

Köszönjük a Zalaegerszegi Televízió Híradójának tudósítását.

Adomány a háziorvosi szolgálatnak

Pár hónappal ezelőtt Nagy Zoltán, a DK megyei önkormányzati képviselője és Keresztes Csaba önkormányzati képviselő steril védőruhákat adományozott a zalaegerszegi idősotthonoknak.

Ezt az akciót folytatva a mai napon Dr. Csidei Irén képviselőjelölt és Keresztes Csaba önkormányzati képviselő 10 darab védőruhát adományoztak a Babu Házigondozási- és Szakápolási Szolgálatnak
A szolgálat rászoruló, főleg idős emberek mindennapi gondozását látja el Zalaegerszegen és több más településen. Munkájuk során fontos, hogy munkatársaik és az ápolt személyek is biztonságban legyenek, ezt fogják segíteni a védőruhák.

Dr. Csidei Irén a DK jelöltje az előválasztáson!

DOBREV KLÁRA
az Európai Parlament alelnöke
DR. CSIDEI IRÉN
a DK jelöltje az ellenzéki előválasztáson
Zala megye 1. választókerületében

Dobrev Klára: Bemutatom a DK képviselőjelöltjét Zala megye 1. választókörzetében!

Tisztelt Honfitársam, Kedves Barátom!

Bizonyára Ön is tudja, hogy az ellenzéki pártok történelmi lépésre szánták el magukat: úgy döntöttünk, hogy 2022-ben együtt, egy közös listán, egy közös miniszterelnök-jelölttel és mindenütt közös országgyűlési képviselőjelöltekkel indulunk a Fidesz ellen az országgyűlési választáson. Arról is megállapodtunk, hogy a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt és az egyéni országgyűlési képviselőjelöltek személyéről egy előválasztás keretében maguk az ellenzéki polgárok fognak dönteni. A DK a legnagyobb ellenzéki pártként természetesen az ország minden szeglegében rendelkezik alkalmas jelölttel, így felkészülten várjuk az előválasztást.

Bemutatom Önnek Dr. Csidei Irént, a Demokratikus Koalíció jelöltjét az ellenzéki előválasztáson Zala megye 1-es választókerületében, az Ön körzetében.

Irén fül-orr-gégész orvosként kezdett dolgozni a megyei kórházban, amelynek később évekig városszerte tisztelt és közszeretetnek örvendő igazgatója volt. Zalaegerszegen él 42 éve, ismeri a város összes problémáját. Mivel Irént személyesen is ismerem, biztosan tudom, hogy ő a legalkalmasabb ember a feladatra, aki tisztességgel és kemény munkával fogja meghálálni a bizalmát. Az Ön körzetében az ő győzelme a kulcs ahhoz, hogy 2022 után egy élhető, demokratikus, szabad és európai Magyar Köztársaságban élhessünk.

Arra kérem, hogy vegyen részt az ellenzéki előválasztáson és szavazzon Dr. Csidei Irénre, a Demokratikus Koalíció jelöltjére!

Számítok Önre!

Dobrev Klára

Forrás: csideiiren.hu

El a kezekkel az Ady iskolától!

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ a Kormány tervei alapján azt tervezi, hogy a Zalaegerszegi Járásban csak egy alapfokú művészetoktatási intézmény lesz, ez pedig a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola lesz.

A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola a döntés után csak Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium lenne. A művészeti képzéseit a Pálóczi szervezné meg.

Elég volt a zalaegerszegi iskolák észnélküli, követhetetlen átalakításaiból! Ideje olyan oktatási rendszert alkotni, ami hosszútávon szolgálja a diákok és a tudomány érdekeit!

Zalaegerszeg, 2021. március 19.

Tiéd a Város Önkormányzati Képviselőcsoport
és a demokrata ellenzéki szövetség pártjainak zalaegerszegi szervezetei:

Demokratikus Koalíció
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Lehet Más a Politika
Magyar Szocialista Párt
Momentum Mozgalom

Közös nemzeti ünnep 2021. március 15-én is (galéria)

Szűk körben, de ismét közösen emlékeztek a demokrata ellenzéki szövetség pártjai (Demokratikus Koalíció, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum) és a Tiéd a Város Egyesület az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 173. évfordulójára.

A megemlékezés keretében Deák Ferenc, Kossuth Lajos és Csány László szobránál helyeztük el közös koszorúinkat.

A Demokratikus Koalíciót Keresztes Csaba választókerületi elnök, önkormányzati képviselő és Dr. Csidei Irén orvos, a Zala Megyei Kórház volt főigazgatója képviselte.

Bővebben: “Közös nemzeti ünnep 2021. március 15-én is (galéria)”

Zalában is cserbenhagyta az embereket a kormány! – Európai Magyarok februári szám

Zalában is cserbenhagyta az embereket a kormány!Többek között erről is szól az Európai Magyarok című kiadvány aktuális száma.

A kiadvány elérhető ITT!

Tiltakozunk az önkormányzatokat érintő büntetőhadjárat ellen!

A demokrata ellenzéki szövetség nyilatkozata

Mi, a hatpárti demokrata ellenzéki szövetség vezetői határozottan tiltakozunk az ellen, hogy az Orbán-kormány politikai büntetőhadjáratot folytat az önkormányzatok, köztük kiemelten Budapest ellen.

Egyetértünk abban, hogy a magyar embereknek joguk van tudni: az Orbán-kormány az önkormányzatok kivéreztetésére játszik, elvtelen és esztelen megszorításainak kárvallottja pedig több millió honfitársunk. A legalább százmilliárd forintos, önkényes és politikai indíttatású elvonásról az önkormányzatoknak kötelességük tájékoztatni a magyar embereket.

Bővebben: “Tiltakozunk az önkormányzatokat érintő büntetőhadjárat ellen!”